Microsoft развива алтернативна технологија на DLSS и FSR!

Microsoft работи на технологија за скалирање базирана на вештачка интелигенција за употреба на конзолите.

Со години, пазарот на конзоли се фокусираше на квалитетот и резолуцијата на сликата, наместо на високите стапки на рамки. Во овој контекст, не само моќниот хардвер, туку и софтверската страна на бизнисот е многу важна. Microsoft работи на подобрување на DirectML API, сличен софтвер на технологијата FidelityFX Super Resolution и DLSS.

Планот на компанијата е да развие технологија за скалирање, веројатно за употреба на конзолите S/X на сериите Xbox. Не знаеме колку напредуваше Microsoft во врска со ова. Но, се чини јасно дека тој објавил два огласа за работа на својата веб-страница: Виш инженер за софтвер за графика и Главен инженер за софтвер.

Во иднина ќе видиме со каква технологија ќе настапи Microsoft на пазарот.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *