Откриен дизајнот на Mi Band X!

Mi Band X може да има флексибилен дисплеј од 360 степени.

Наводно, Xiaomi работи на флексибилниот дисплеј Mi Band X. Наводната паметна лента се очекува да има флексибилен дисплеј од 360 степени, кој ќе се завитка околу зглобот на корисникот.

Наводно, носливиот уред нема да има ремени или токи. Корисниците ќе користат магнет за да ја прикачат лентата на нивниот зглоб. Првите протекувања што се појавија сугерираат дека уредот е сличен на паметниот часовник на ZTE Nubia Alpha, кој дебитираше на 2019 MWC со 4-инчен флексибилен OLED дисплеј.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *