TikTok може да овозможи подолги видеа

Една од работите што ги привлекува луѓето кон TikTok и другите видео услуги е тоа што тие нудат кратки видеа. ТикТок, сепак, размислува да имплементира подолги видеа.

Кратките видео клипови им овозможуваат на корисниците да уживаат во видеото и брзо да преминат на следното видео. Исто така, ова им овозможува на создавачите да создаваат кохезивни видеа со ограничено време.

Сепак, TikTok експериментира со идејата да овозможи создавање на подолги видео клипови, а некои тестови овозможуваат и создавање и прикачување видеа долги до 10 минути.

Причината за ова се приходите од реклами. Идејата е со овозможување на подолги видеа да се создаде повеќе простор за вметнување реклами, што на крајот и овозможува на компанијата да заработи повеќе.

Веб-страницата WIRED претходно откри дека истражувањето на речиси половина од корисничката база на TikTok покажува дека добар дел од нив мислат дека видеата подолги од една минута се стресни за гледање.

Сепак, се чини дека компанијата мисли дека имплементирањето на подолги видеа е добра идеја, иако веќе има други услуги на кои корисниците одат за да гледаат подолги видеа (како YouTube).

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *