Huawei го претстави MateBook D16 – лаптоп со висока продуктивност и 16-инчен дисплеј

Huawei Consumer Business Group го претстави новиот HUAWEI MateBook D16, лесен лаптоп со високи перформанси и голем дисплеј од 16 инчи. Новиот модел ја наследува естетиката и иновативноста на портфолиото на Huawei Smart Office и серијата Matebook и додава многу подобрувања, вклучително и сосема нов HUAWEI FullView дисплеј, процесор од 12-та генерација Intel® Core™ H-серијата со високи перформанси, лесно метално тело и синхронизирана работа помеѓу различни уреди. Лесен, моќен и со удобен дисплеј, новиот HUAWEI MateBook D16 е подготвен да стане сигурен партнер во ерата на хибридни канцеларии.

16-инчен FullView дисплеј – моќни перформанси

Истражувањата на потребите на потрошувачите, направени од страна на Huawei, резултираа со зголемена потреба од лесни лаптопи од 16 инчи. Со глобалната промена на хибридно работење и учење, постои зголемена побарувачка за лаптопи со високи перформанси, а новиот HUAWEI MateBook D16 е подготвен да го исполни, па дури и надмине ова барање.

Huawei успева да интегрира простран 16-инчен дисплеј во рамки во кои другите производители вообичаено можат да постават само 15,6-инчен екран, со што ја зголемуваат само видливата површина, но не и големината на телото. HUAWEI MateBook D16 им овозможува на корисниците да уживаат во својата работа пред заштитниот екран. Односот екран-тело е 90%, а односот на страните е 16:10, погоден за работа со веб-страници, графикони, податоци и документи, како и гледање забавна содржина. Корисниците можат да бидат продуктивни и во движење благодарение на лесното метално тело на HUAWEI MateBook D16 и тежината слична на лаптоп од 15,6 инчи- само 1,7 килограми.

Со HUAWEI MateBook D16, корисниците кои секојдневно го користат својот лаптоп ќе ги заштитат своите очи благодарение на сертификатот TÜV Rheinland Low Blue Light (Hardware Solution). Овој сертификатдокажува прецизна репродукција на боите на сликите без да резултира со жолта нијанса. Покрај тоа, екранот поддржува и DC затемнување за да им помогне на корисниците да го ублажат заморот на очите.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *