Еве како можете да користите Google Maps и без Интернет

Сезоната на летни одмори започна сериозно и уште малку, па многумина од нас ќе одат на патување.

Имате сè подредено, спакувано и подготвено за работа, но ви треба навигација. Не мора да плаќате за роаминг, некои интернет пакети и други работи.

Еве како да ја користите навигацијата на „ Google Maps“ дури и без интернет.

 

За да ја користите оваа функција офлајн, само треба да ја преземете картата за да ја користите кога немате интернет конекција.

Откако ќе ја преземете таа карта, користете ја апликацијата „Карти на Google“ како и обично. Ако имате бавна или немате интернет конекција, Google Maps ќе ги користи вашите офлајн карти за да ви даде насоки.

Ако веќе сте преземале некои мапи претходно, важно е да проверите дали се ажурирани или нема да работат за вас.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *