„Apple“ со ексклузивна верзија на смартфон

Аналитичарот на „Bloomberg“, Марк Гурман, познат по своите добри инсајдерски информации, неодамна објави дека многу зборуваниот „Apple Watch Extreme“ најверојатно ќе дојде како „Apple Watch Pro“. Покрај многуте нови функции, се очекува и значително повисока цена на новиот модел.

Во претходните најави, „Apple“ подготвува нова серија часовници наречени „Watch Extreme“, „Watch Extreme Edition“ и „Watch Explorer Edition“. Се чини дека „Apple“ одлучи да се држи до старата добра наставка „Pro“ што ги карактеризира другите нивни производи: „MacBook Pro“, „iPad Pro“ и „iPhone Pro“.

Она што може да ја оправда новата, повисока цена на новиот „Apple Watch Pro“ е значително поотпорниот дизајн и новите опции, кои засега само се навестуваат: поголем екран, подобра батерија и многу „поспортски“ изглед.

Кога станува збор за протечените информации, се споменува екран од 1,99 инчи со иста резолуција како и претходниот модел, но со значително подобрена отпорност на удар и паѓање. Се споменува и нова легура која треба да биде поцврста од алуминиум, како и поголема батерија со подобра автономија.

Кога станува збор за хардверот, Гурман забележува дека „Apple“ планира да се потпре на ревизија на многу добриот чипсет „Apple S6“, кој беше претставен пред две години, а кој е повеќе од добар и доволно економичен за новата генерација часовници.

Дефинитивно ќе треба да ја почекаме конференцијата на „Apple“ наесен, со напомена дека дури и ако Гурман има сè како што треба, не сметајте дека новиот „Apple Watch Pro“ овде ќе биде некаде блиску до најавената цена од 1.000 долари.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *