Rakuten Viber воведува плаќање во апликација

Со воведување безбедно решение за прекугранични дигитални плаќања, Viber го потврди статусот на „супер апликација“.

 

Ракутен Вибер, глобален лидер во приватни и безбедни пораки и гласовна комуникација, го проширува својот бизнис во дигитални плаќања со помош на мобилен паричник што ќе биде достапен во апликацијата Вибер. Новата функција ќе им овозможи на корисниците на Viber лесно да испраќаат пари до други луѓе и компании, како и да го отворат својот дигитален паричник за складирање пари, пред се во евра. Идните планови вклучуваат проширување на други валути, заедно со нови услуги кои ќе бидат достапни.

Rakuten Viber влегува на глобалниот пазар на дигитални плаќања со светска корисничка база од стотици милиони потрошувачи и силна безбедносна репутација заснована на индустриски стандардни шифрирање од крај до крај за приватни комуникации. Мекинзи проценува дека глобалниот пазар на плаќања, вклучувајќи ги прекуграничните трансакции, локални трансфери и плаќања со кредитни картички, ќе порасне на 2,5 трилиони долари до 2025 година.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *