Мета овозможува прикажување на NFT токени на Instagram

По првичниот тест во мај, NFT доаѓаат на Instagram.

 

Извршниот директор на Мета Марк Закерберг истакна дека започнува работата на имплементација на додатокот, кој ќе им овозможи на корисниците да прикажуваат NFT на нивните доводи, приказни и во пораки.

Функцијата ќе биде достапна за корисниците и бизнисите во повеќе од 100 земји во Африка, Азија Пацифик, Блискиот Исток и Америка.

Мета и Инстаграм истакнаа дека е можно да се прифаќаат плаќања преку дигитални паричници Coinbase и Dapper, а корисниците ќе можат да споделуваат NFT и автоматски да ги означуваат и создавачот и себеси како собирачи.

Деталите за NFT се прикажани во означени профили и производи и се нарекуваат „дигитални колекционерски предмети“ и ќе бидат прикажани на доводи на корисници, приказни и во кутии за пораки.

Се вели дека поддршката за NFT на Instagram може да помогне да се донесе технологијата до поширока публика, да се прошири пристапот до веб3 технологијата и да се поддржат креаторите кои сакаат да заработуваат и да градат заедница на обожаватели и обожаватели на колекционери на NFT.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *