На паркинг во Тексас изгореа 73 автомобили, а сè почнало со една цигара

На Јутјуб беше објавена снимка од голем пожар во семејната фарма Робинсон во Тексас, кој се случил во саботата.

За време на годишниот есенски фестивал се собрале стотици гости, но една цигара направи огромна материјална штета.

Шефот на противпожарната служба, Крис Малстед кажа дека пожарот најверојатно е предизвикан од цигара која била фрлена на тревниот паркинг.

 

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *