Се враќа претплатата на Twitter Blue – повисока цена за корисниците на iOS

Компанијата го паузираше оригиналното воведување на услугата Twitter Blue откако троловите ја злоупотребија функцијата за верификација.

 

По неуспешниот прв обид да се воведе потврда за платена сметка, Твитер ќе започне со објавување на својата обновена претплата Blue на 12 декември.

Твитер првично ја лансираше Blue Verification за уредите со iOS на почетокот на ноември за 8 долари месечно, но компанијата ја паузираше нејзината имплементација откако платформата беше преплавена со проверени тролови. Во саботата, компанијата исто така потврди дека услугата ќе чини 11 долари месечно кога корисниците ќе се претплатат директно преку iOS.

 

Дополнително, компанијата посочува дека има спроведено нови мерки за да не се повтори она што се случи минатиот месец. За почеток, корисниците кои сакаат да прикажат сино штиклирање на нивниот профил ќе треба да се регистрираат со телефонски број откако ќе се претплатат на услугата.

Твитер додава дека претплатниците можат да го променат своето @име, прикажано име и фотографија на профилот откако ќе добијат потврден статус, но компанијата привремено ќе ја отстрани нивната сина ознака додека повторно ќе ја прегледа нивната сметка.

„Додадовме чекор за преглед пред да одобриме сино штиклирање на сметката како еден од нашите нови чекори за борба против имитирањето (што е спротивно на правилата на Твитер)“, рече менаџерот за производи на Твитер, Естер Крафорд во посебна објава.

Како и досега, Твитер вели дека претплатниците на Blue подоцна ќе добијат пристап до неколку други функции, вклучувајќи ја и можноста за поставување подолги видеа и примање помалку реклами. Во меѓувреме, другите поволности за Twitter Blue ја вклучуваат можноста за уредување твитови и вградување видеа од 1080p.

Твитер ќе започне со објавување на новите златни и сиви крлежи што ги објави Илон Маск на 25 ноември, почнувајќи со злато за бизнисите. Подоцна во текот на неделата, компанијата планира да започне со ширење на овие сиви крлежи на владините и „мултилатералните“ сметки. Крлежите ќе ја заменат „официјалната“ ознака со која компанијата накратко експериментираше по започнувањето со проверка на платената сметка.

 

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *