Дали го забележавте ова? Инстаграм воведе нова опција

Инстаграм воведе нова опција, а тоа се белешки, која многумина потсетува на старите статуси и твитови на Фејсбук, за кои многумина сметаа дека се одговор на Мета на Твитер.

Корисниците на социјалната мрежа Инстаграм неодамна беа пречекани со новитети во апликацијата, а најголемо внимание привлекоа Notes за кои многумина не се сигурни за што всушност служат.

Белешките, според објаснувањето на Мета, се кратки текстуални објави до 60 знаци, во кои може да се користат само букви и емотикони и се наменети за споделување актуелни мисли или поставување прашања до следбениците кои можат да ги испратат нивните одговори, но тие ќе бидат само видливи. на корисникот кој објавил белешка.

 

Во своите први белешки, многу корисници на Инстаграм се прашуваа што е ова и за што служи, додека дел од новитетот ги потсети на старите статуси од Facebook и MSN.

[twitter]https://twitter.com/fairybrandmuva_/status/1602813469782429698[/twitter]

Имаше и такви кои ги споредија белешките со твитови, оценувајќи дека на овој начин Мета сака да ја искористи се поголемата популарност на Твитер.

 

Мета наведува дека за време на тестирањето научиле дека корисниците сакаат да имаат лесен и едноставен начин да го споделат она што им е на ум и на тој начин да започнат разговори, додавајќи дека белешките им даваат на корисниците спонтан начин да се изразат и да се поврзат со другите.

Белешките се веќе достапни за корисниците, а Мета најавува уште новитети. Во тек е тестирањето на групните профили, каде повеќе корисници ќе можат да објавуваат фотографии и видеа под капата на заеднички профил, но и заедно да ги зачувуваат објавите на другите корисници.

Слична опција се подготвува и за приказни, а се тестира и функцијата ‘Candid’, благодарение на што корисниците ќе можат заедно да објавуваат стории кои ќе се прикажуваат како да се во еден профил.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *