Новата функција за Gmail ќе им се допадне на онлајн купувачите

Доколку сте еден од оние кои сакаат да нарачуваат онлајн, тогаш можеби ќе ви се допадне новата функција на компанијата Google, за полесно следење на пакетите што ги чекате.

 

Уште во ноември, Google вети дека ќе имплементира помош за следење, така што повеќе не мора да кликате на линкови во е-пошта или да копирате-лепите броеви за следење на друга веб-локација или платформа за следење за да добиете детали за локацијата на вашиот пакет.

Имено, можете едноставно да ја отворите е-поштата со известувањето за пратката за да ја добиете таа информација. За да ја активирате функцијата во Gmail, ќе треба рачно да ја овозможите.

Засега оваа опција е достапна само на уредите со Android и iOS преку апликацијата Gmail.

За корисници на Android:

Отворете Gmail, допрете ја иконата „хамбургер“ во горниот лев агол
Изберете Поставки (Settings)
Изберете сметка за е-пошта
Одете до средината на списокот, пронајдете ја опцијата за следење пакети и проверете го полето

За корисници на iOS:

Отворете Gmail, допрете ја иконата „хамбургер“ во горниот лев агол
Изберете Поставки (Settings)
Скролувајте до дното и изберете Приватност на податоци
Проверете го полето за следење на пакетот

Слична имплементација е во тек и за веб-верзијата на Gmail, но корисниците на Android и iOS можат веднаш да уживаат во функцијата.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *