Apple подготвува промена за iPhone 15 Pro од која многумина стравуваат

Претстојната серија на iPhone 15 се повеќе се појавува во вестите, а сега се појавија нови гласини.

Најновите информации сугерираат дека моделите на iPhone 15 Pro би можеле да добијат поскапување, што ќе се случи за прв пат од 2017 година.

Во својот извештај, аналитичарот Џеф Пу посочи можно зголемување на цената за моделите iPhone 15 Pro и 15 Pro Max. Тој вели дека причината за поскапувањето би можело да биде додавањето на бројни подобрувања на новиот iPhone.

Овие подобрувања може да вклучуваат градба од титаниум, цврсти копчиња за напојување и јачина на звук, леќа за перископ, повеќе RAM и побрз USB 3.2 Type-C порт. Дополнително, телефоните ќе ја користат стратегијата на Apple за имплементирање на различни чипови во модели со и без Pro во името, при што моделите Pro најверојатно ќе користат чипсет A17 Bionic.

 

Ова не е прв пат да слушаме за можно зголемување на цената на моделите на iPhone 15 Pro. Претходниот извештај сугерираше дека iPhone 15 Pro ќе има почетна цена од 1.099 долари, додека 15 Pro Max би можел да чини 1.199 долари во основната верзија.

Станува збор за зголемување од околу 100 долари, што ќе предизвика незадоволство кај многу корисници. Останува да видиме дали тоа ќе се одрази на моделите iPhone 15 и 15 Plus.

Секако, како и секогаш, вестите од овој тип треба да се земат со резерва, бидејќи ни делат уште неколку месеци од најавата на серијата iPhone 15.

 

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *