Winamp се враќа во полн сјај

Популарниот играч добива нова верзија, а програмерите со отворен код ќе помогнат во нејзиното создавање.

 

Winamp објави дека го отвора својот изворен код и ги поканува програмерите да учествуваат во подобрувањето на Windows верзијата на овој музички плеер.

Компанијата нагласува дека сепак ќе го има последниот збор кога станува збор за тоа што ќе биде имплементирано во официјалната верзија на плеерот.

https://x.com/winamp/status/1791121664689725683

 

Засега не се знае дали ќе користат лиценца со отворен код, ниту пак за која лиценца станува збор доколку се одлучат за таа опција.

Winamp претходно најави дека мобилната верзија на апликацијата се очекува во јули.

 

 

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *