Верувале или не: Microsoft Edge…

Дали користите Microsoft Edge?

 

Големи се шансите одговорот на претходното прашање да биде „не“, но тоа не значи дека овој прелистувач нема свои обожаватели ширум светот кога станува збор за десктоп компјутерите.

Во новиот извештај на компанијата Statcounter пишува дека во мај Microsoft Edge го достигна својот нов рекорд – 13,14% корисници од вкупниот примерок, со што стигна до второто место на најпопуларни прелистувачи.

Малку е веројатно дека ова ќе стане најпопуларниот прелистувач во светот во блиска иднина – веројатно својот успех делумно го должи на агресивната кампања на Microsoft да ги „вози“ корисниците кон него.

Најголемата конкуренција на Google му нуди најдобра заштита на Интернет
Google го враќа стариот систем за прикажување на резултатите од пребарувањето
Не сте го знаеле ова: Три тајни опции за подобра работа на Google Chrome
Што се однесува до останатите резултати, првото место останува неспорно од Google Chrome (64,87%), второ е Edge, како што рековме, а трето Apple Safari (8,79%).

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *