3Doodler Pro Plus е рафинирана верзија на пенкало за 3Д-печатење.

Професионалното пенкало за 3Д-печатење добива мала надградба.

Пенкалата за 3D-печатење на 3Doodler опфаќаат широк спектар на потенцијални употреби, од уметнички проекти пред предучилишна возраст до изработка на врвни професионални модели. Со Pro Plus, 3Doodler се обидува да ја рафинира таа професионална понуда, менувајќи како ги прилагодувате поставките додека цртате во 3D и нуди повеќе материјали во повеќе форми и големини за работа.

Pro Plus е надградена верзија на 3Doodler Pro и носи голем дел од неговиот визуелен дизајн. Кога ја покривме таа последна верзија, го забележавме нејзиниот рационален изглед и повеќе грануларни контроли, но сепак останавме скептични дека компанијата ќе избега од здружението „играчки“ што го доби со своите други пенкала. Pro Plus чува многу од она што работеше со претходниот Pro, истовремено слабеејќи го уредот за 50 проценти и обезбедувајќи подобрени перформанси.

Овие промени не доаѓаат без некои потенцијални размени за претходните сопственици на Pro кои размислуваат за надградба, сепак. Пенкалото ги губи физичките бирање за прилагодување на поставките на Pro во замена за копчињата до неговиот дигитален дисплеј, со 10 можни температури и седум можни брзини за напојување на филаментот преку пенкалото. Копчињата го прават уредот поедноставен, но принуден е да кликнува преку мени, наместо само да поставувате бирач на она што го сакате, се чини дека може да трае подолго. Задната плоча на Pro Plus е магнетна и може да се отстрани за пристап до внатрешноста на пенкалото за одржување. Уредот исто така испорачува со шест различни млазници на врвот на пенкалото за да ги истисне филаментите во различни ширини и форми.

3Doodler тврди дека нуди најширок спектар на нишки во индустријата: од традиционална пластика до бакар, бронза, најлон, па дури и дрво. Повеќе невообичаени опции се всушност мешавина од влакна од разни материјали и традиционално пластично влакно. Значи, иако вашиот проект нема да биде направен од 100 проценти дрво, тој сепак треба да мириса и да се чувствува како вистинското. Pro Plus работи со секој вид на филамент што компанијата го продава, освен „еко-пластиката“ понудена со Start и 3D Build & Play пенкалата.

Овие Про Плус промени може да изгледаат ситни, но давање подобар начин за пристап до внатрешноста на уредот е значајно за секој корисник, не само за професионалецот. Поголемото прашање е дали професионалците сметаат дека е исплатливо за губење на контролите за бирање од Pro. 3Doodler Pro Plus е достапен сега по иста цена како и претходната верзија, 249,99 долари.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments