4 Важни совети за да бидете подобар CS:GO играч

4 Важни совети за да бидете подобар CS:GO играч

Да се биде успешен во CS: GO е нешто што секој играч го посакува. Сепак, не секој може да биде многу успешен во познатата игра FPS од различни причини. Денес ви нудиме 4 совети што ви ги предложи познатиот CS: GO играч  Анкит Пант и ќе ви помогне да станете подобар играч на FPS.

Се смета за еден од најуспешните CS: GO играчи во Индија во последните неколку години, Анкит Пант даде 4 важни совети што треба да се направат за да се стане подобар играч на CS: GO. Овие совети, кои лесно можат да се спроведат за оние кои сакаат да ги подобрат своите цели во играта, може да направат да станете подобар CS: GO играч со текот на времето.

Познатата FPS игра CS: GO, која ја сака голема публика во нашата земја, како и во светот, исто така им овозможува на играчите да го подобрат своето ниво на вештина. Сега, да ви дадеме 4 совети што ги предложи Анкит Пант и ќе ви помогнат да станете подобар CS: GO играч.

4 Совети за подобар CS: GO играч

Играјте рунда на загревање

Пред секоја натпреварувачка игра, Анкит препорачува да влезете во натпревар за загревање за да ги изострите своите вештини за цели. На овој начин, ќе можете да ги обучите очите кон целите. Анкит кажа:„Секогаш пред да играм натпреварувачка рунда, јас играм на мапата “aim_botz” како офлајн. Тоа ми помага да ја пронајдам целта.“

Подобрете ја мускулната меморија

Брзината е многу важна во игрите во стил на FPS. За ова, потребна е мускулна меморија. Акит рече: „Не мислам дека ќе ги задржите очите на знакот„ + “ако играте доволно Counter-Strike. Јас тоа не го правам. Ако ја подобрите мускулнатамеморија, знакот + автоматски ќе се упати кон непријателот веднаш штом ќе го видите“.

За развој на мускулна меморија во CS: GO, потребен ви е голем, мазен мауспад. Мора да се обучите сами движејќи ја раката непречено и удобно на овој мауспад. На овој начин, знакот + може да стане неважен за вас.

Спроведете стратегија на центрирање

Општо земено, постојат два вида стратегии за центрирање во CS: GO: Прво од овие; Тоа ви овозможува да го задржите вашиот знак + во одреден момент дури и додека сте во движење. Другото е движењето „ Flick aim “, што ви овозможува многу брзо да ја преместите вашата ретикета помеѓу целните точки. Најдобар начин за градење на вашата стратегија за центрирање е да вежбате често на мапи во стилот на aim_botz.

Наведнувањето користете го покорисно

Ако сакате да бидете добар CS: GO играч, знаете дека центрирањето е појасно кога се наведнувате. „Кога ќе започнете да пукате во CS: GO, не заборавајте да ги искористите вашите предности за да го намалите ширењето на куршумот“, рече Акит. Наведнувањето може значително да ја намали дисперзијата на куршуми, како и да ја зголеми вашата одбрана. Глетката на повеќето играчи со кои ќе се соочите секогаш ќе ви биде на глава. Наведнувањето може да го изненади вашиот противник

Ова се неколку работи што треба да ги земете во предвид за да бидете подобар играч од професионалниот CS: GO плеер Анкит Пант. Што вие мислите за оваа тема? Што треба да се смета за добар CS: GO играч? Можете да ги споделите вашите мислења со нас во делот за коментари.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments