4 паметни светилки кои менуваат боја и работат со Alexa и Google

силванија-паметна-сијалица-1

Гласовните асистенти  се многу подобри кога ќе можете да ги контролирате светлата на вашиот дом. Ажурирањето до компатибилни паметни светилки е одличен начин да го направите тоа, и уште подобро ако се одлучите за светилки кои можат да ги променат боите по команда.Проблемот е во тоа штоинтелегентните светилки се менуват во боја и тоа брзo.Специфичните светилки за кои станува збор се Led диоди.Тие се 60W светилки за замена кои можат да заблескаат во која било боја или која било нијанса на бело што ви се допаѓа. Секоја сијалица користи свое мало радио Wi-Fi за директно да се поврзете со вашиот рутер, така што не ви треба дополнителен хардверски центар за да ги користите. И, ако сакате, тие ќе се поврзат директно со Алекса или Асистент на Гугл, за да можете да ги вклучите и исклучите, затемнете ги нагоре и надолу или да ја промените нивната боја со брза говорна команда.Само имајте на ум дека се продава различна Blutooth верзија на оваа сијалица која работи со Apple HomeKit и се поврзува со Siri.Инаку идентичната верзија на Wi-Fi која моментно се продава не е – таа ќе се спари со Alexa или Google, но не и со Siri. О, и патем, четири пакет на Siri верзијата.Во меѓувреме, се чини дека има голем број други мулти-пакувања на паметни сијалици достапни нa попуст. 

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments