5 најопасни држави во светот

FILE – In this Saturday May 17, 2014 file photo pro-Russian militants walk to their positions to fight against Ukrainian government troops at a checkpoint blocking the major highway which links Kharkiv, outside Slovyansk, eastern Ukraine. The struggling interim government in Kiev has been counting on the election to install a president who would be seen as a legitimate successor to Viktor Yanukovych, who fled to Russia in February after months of street protests. But the long-anticipated election may not be considered legitimate by Russia, the West or Ukrainians themselves if people in a large part of the country are unable or unwilling to cast their ballots. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko, file)

5 најопасни држави во светот

Светот станува се помал, но и поопасен. Овие се 5те најопасни држави на светот според International SOS, компанија за проценка на ризик на државите:

Сирија

Се смета како држава од висок ризик за интернационалните патници, амбасадата на САД предупредува за можни киднапирања. Тие истакнуваат дека ниту еден дел од Сирија не е безбеден за туристите.

Ирак

Департманот за безбедност го става Ирак во земјите со висок ризик. Туристите се предупредени да не патуваат поради тероризам, киднапирања и конфликтот кој сеуште го има во државата.

Либија

Од 2014, граѓанската војна ја сруши Либија, што доведе до државите ширум светот да ги предупредат граѓаните за опасностите што ги носи оваа држава доколку патувате во неа.

Источна Украина

Американската влада ги предупредува своите граѓани за патувања во овој регион поради окупацијата на руските сили.

Централна Афричка Реоублика

Се наоѓа северно од Демокрастката Република Конго, оваа држава е една од најсиромашните во Африка и е озогласена по насилните злосторства и киднапирања на туристите.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments