5G ќе го промени начинот на кој играме игри и користиме VR

5G ќе го промени начинот на кој играме игри и користиме VR

Врвната безжична и подобра технологија може да го промени начинот на кој играме игри и комуницираме со компјутерите – повторно.

Голем дел од овие достигнувања се врзани за новата супербрза 5G безжична технологија, која ветува интернет врски  дури 100 пати побрза од она што денес го добиваат нашите паметни телефони.Така е посигурен и одговорен , термин за опишување на времето за заостанување за податоците да одат од слушалка до мобилна кула,потоа Интернет и повторно да се вратат.

 5G ветува дека ќе ја намали латентноста од 20 милисекунди денес на околу 1 милисекунда со 5G, или за времето што е потребно за трепкање на камера. Помеѓу тие две промени, вие потенцијално би можеле да преземете цела телевизиска серија од Интернет во секунди.5G ќе го смени начинот на кој гледаме телевизија исто така се очекува да ги зајакне  технологиите како автомобили.

И во забава компаниите VR поделбата на Фејсбук и развивачите на игри како „Мајкрософт“, велат дека експериментираат со создавање на поголеми светови, полни со детали што би биле премногу визуелно оданочувани за прикажување на денешните уреди. 5G може да го направи тој вид интерактивна забава вообичаена, без оглед на уредот што го користите. Тоа би ја подобрило технологијата наречена cloud game,која им овозможува на луѓето да играат игри на супер моќен сервер,да се проследуваат до нивниот дом како што гледаме денес.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments