5G-то на AT&T моментално е поспоро од 4G во скоро секој тест

5G-то на AT&T моментално е поспоро од 4G во скоро секој тест

Корисниците на AT&T смартфони откако ќе ја сменат 4G мрежата со 5G очекуваат да добијат побрза верзија на мрежата. Но случајот не е така, откако тестовите на PCMag покажаа дека 5Gто добива поспора брзина од 4G телефоните во 21 град од 22 тестирани.

„5G-то на AT&T моментелно изгледа безвредно“ изјавија од PCMag откако ја измерија брзината од 103 мегабајти во секунда што е скоро колку 4Gто на Verizon. Од AT&T изјавија дека раните верзии на 5G се очекуваше да бидат слични на 4G.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments