Инвестиции од 700 милиони долари за да се спречи продажбата на фалсификувани производи од Amazon!

Амазон го објави својот „Извештај за заштитата на брендот во 2020 година“, што покажува напредок во нејзините напори да го сведат на нула бројот на фалсификувани производи. Минатата година, Амазон вложи повеќе од 700 милиони долари за да го заштити својот пазар од лажни обиди и злоупотреби и блокираше повеќе од 6 милиони обиди да создаде сомнителни нови сметки на продавачи, се вели во извештајот.

Амазон го објави својот „Извештај за заштитата на брендот 2020“, кој содржи важен увид во мерките што ги презеде против продажбата на фалсификувани производи и студиите што ги спроведе во 2020 година. Според извештајот; Во 2020 година, Амазон инвестираше повеќе од 700 милиони долари во посветени тимови и технологии за вештачка интелигенција за да ги заштити клиентите, брендовите и филијалите од фалсификувани производи и да преземе одговорност за постапките на оние што се обидуваат да продадат фалсификувани производи на пазари и вработи повеќе од 10.000 луѓе на ова поле.

Истакнатите податоци од Извештајот за заштита на брендот во 2020 година, кој го сумира пристапот усвоен од Амазон во борбата против фалсификувањето под три главни наслови: „обезбедување проактивни контроли“, „обезбедување моќни алатки за брендовите“ и „одговорност за фалсификаторите“ се како што следува;

  • Минатата година, Амазон инвестираше повеќе од 700 милиони долари и вработи повеќе од 10.000 луѓе за да го заштити својот пазар од лажни обиди и злоупотреби.
  • Процесите за верификација на Амазон спречија обиди да се создадат повеќе од 6 милиони сомнителни нови сметки на продавачи.
  • Само 6 проценти од обидите за создавање сметка на продавачи ги поминаа строгите процеси на проверка на Амазон и беа во можност да ги наведат своите производи за продажба.
  • „Амазон“ заплени повеќе од 2 милиони предмети испратени до логистичките центри за кои беше откриено дека се фалсификувани пред да бидат испратени до клиентот и ги уништи за да спречи нивна препродажба на друго место во ланецот на снабдување.
  • Амазон блокираше над 10 милијарди списоци за кои постои сомневање дека се измами пред да стапи во живо.
  • Амазон Транспаренси, услуга за серизација на производи што помага да се идентификува секој производ и да се спречи фалсификувани производи да стигнат до потрошувачите, овозможи да бидат заштитени повеќе од 500 милиони производи во 2020 година.
  • Помалку од 0,01 процент од сите продадени производи на Амазон биле пријавени од клиенти како фалсификувани производи. По испитувањето на точноста на поплаките, беа преземени потребните активности во врска со предметните производи и сметки.
  • Повеќе од 7 илјади мали и средни претпријатија стигнаа до сигурни правни фирми во САД и Европа преку „IP Accelerator“ имплементиран од Amazon. Овие бизниси успешно поднесоа апликации за трговски марки и добија ран пристап до алатките за заштита на брендот Амазон Регистар.
  • Амазон ја основаше Единицата за фалсификувани злосторства Амазон за да донесе злонамерни актери во законот, да спроведува заеднички истраги независно или со брендови и да преземе правни активности против фалсификаторите.
0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments