Adobe гради стриминг во живо во Photoshop и Illustrator за iPad.

За Behance, не за Twitch.

Adobe гради стриминг во живо во iPad верзиите на Photoshop и Illustrator, овозможувајќи ви да започнете пренос и да се снимате сами од десната страна на апликацијата. Сепак, постои една голема забелешка: апликациите се пренесуваат само кон Behance, платформата за социјален дизајн во сопственост на Adobe.

За да започнете да пренесувате од Photoshop или Illustrator на iPad, само треба да ја допрете иконата „share“ во горниот десен агол, а потоа изберете „livestream“. На крајот, Adobe планира понатаму да ги интегрира апликациите во Behance за да им покаже на гледачите временска рамка за тоа кои алатки биле користени преку преносот, дури и покажувајќи специфични детали како што е избрана бојата, но таа одлика не е достапна при лансирање.

Adobe минатата година тестираше пренос во живо во Fresco, неговата апликација за сликање iPad, минатата година пред пошироко да ја лансира одликата во јуни. Behance веќе неколку години има одлики за пренос во живо, но започна со преноси од Adobe и неодамна се прошири на индивидуални корисници кои сакаат да емитуваат програма.

Behance поддржува и пренос во живо од десктоп апликациите на Adobe, но тоа е многу покомплицирано. Треба да преземете и поставите апликација за стриминг од трети страни (кои не се најлесните работи за почеток) и да ја конфигурирате апликацијата за стриминг да работи со Behance. За да испратите информации за следење на алатките до потокот, треба да се инсталира приклучок, а Adobe се чини дека нуди само поддршка за Photoshop сега. Многу повеќе работи отколку функцијата да е вградена директно во апликацијата.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments