Воведена е поддршка за АРМ на Windows 10 за Adobe Photoshop!

Adobe Photoshop им ја донесува очекуваната поддршка на ARM за Windows 10 на корисниците.

Во 2019 година, Microsoft го претстави Surface Pro X, првиот Surface уред што работи на процесор базиран на ARM и Surface Pro X, првиот уред што официјално работи со Windows 10. Покрај тоа, беше објавено дека работи со Adobe да ја донесе апликацијата Creative Cloud Suite на Windows 10 ARM. Во ноември 2020 година, поддршката за наследните апликации на Adobe конечно беше достапна на уредите со АРМ Windows 10, но ова беше само во бета фаза. Сега, Adobe објави дека апликацијата Photoshop сега ќе работи на Windows 10 ARM без бета-ознака.

Ситуацијата прв ја забележа Windows Central на страницата за поддршка на Adobe. На страницата стои: „Од мај 2021 година, Фотошоп сега работи природно на 64-битни уреди со АРМ Windows 10“.

Системските побарувања вклучуваат уред со Windows 10 ARM кој работи со Windows 10 64-битен v19041.488.0 (Win10 20H1) со најмалку 8 GB RAM меморија, иако се препорачуваат 16 GB. Од друга страна, следниве карактеристики не се поддржани во природен режим:

 • Увоз, извоз и репродукција на вградени видео слоеви
 • Филтер за намалување на тресење
 • Поканите за уредување на работните текови не се поддржани
 • Претходно поставената синхронизација не е вклучена стандардно
 • Поддршка за бирање на Windows
 • Генератор и сродни карактеристики
 • Отворање или поставување датотеки U3D
 • Стартување на Фотошоп од командата „Уреди“ на Lightroom
 • Филтер за бои за масло
 • Правопис и цртичка за хебрејски и арапски јазици
 • Панел за додатоци на пазарот
 • Иако Adobe изјави дека овие карактеристики ќе бидат додадени подоцна, сè уште нема точна временска рамка.

Ако имате уред со АРМ Windows 10, можете да отидете на страницата за поддршка за да преземете Фотошоп и да налетате на вашата машина. Adobe предупредува дека постарите верзии на софтверот не биле дизајнирани и тестирани за Windows ARM.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments