Аеродром во Орландо постави соларни панели на вода

Аеродром во Орландо постави соларни панели на вода

Соларен систем за пробирање на обновлива енергија беше поставен во интернационалниот аеродром во Орландо. Соларниот систем кој беше инсталиран е во големина на едно фудбалско игралиште. Градоначалникот изјави дека ова не е последната иновација, односно градот треба да очекува се повеќе и повеќе нова технологија.

Системот ќе произведува доволно енергија да напојува 14 куќи, кошташе околу 520,000 американски долари и ќе биде поврзан со главната подземна линија за енергетско напојување на аеродромот.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments