Airbnb поднесе барање за излез во јавноста

Airbnb поднесе барање за излез во јавноста

Airbnb поднесе документи за да започне со првичната јавна понуда, соопшти компанијата во средата.Поднесувањето за регистрација на хартии од вредност на Airbnb останува доверливо, но истиот е доставен до Комисијата за хартии од вредност, започнувајќи го процесот што на крајот ќе им овозможи на секојдневните инвеститори за прв пат да купуваат акции во компанијата.

Компанијата допрва треба да ги утврди спецификите на јавната понуда, вклучително и цената на акциите и бројот на понудени акции.

„Ербнб“ претходно разговараше за намерата да излезе во јавноста со враќање на средствата и откажувања на стотици милиони долари на платформата.

 Airbnb ќе биде принуден да направи значајни откривања како дел од процесот на ИПО вклучувајќи детали за деловните ризици,зафаќањата на долгови и какви било извонредни правни закани за работењето на компанијата.

Но бидејќи формуларот S-1 беше поднесен доверливо,тие откривања ќе бидат задржани до подоцна во овој процес.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments