Airbus и TNO ќе развијат ласерско комуникациски терминал за авиони!

Airbus и Холандската организација за применети научни истражувања TNO започнуваат програма за развој на демонстратор за терминал за ласерска комуникација за авиони, наречен UltraAir.

Проектот, кофинансиран од Airbus, TNO и Холандската вселенска канцеларија (НСО), е дел од програмата на Европската вселенска агенција (ЕСА) ScyLight (безбедна и ласерска комуникациска технологија). Опфаќа дизајн, конструкција и тестирање на технолошкиот демонстратор. Ласерските технологии за комуникација се чекор напред во сателитската комуникација (сатком) и ќе обезбедат невидена брзина на пренос, безбедност на податоците и флексибилност за задоволување на деловните потреби во следната деценија.

UltraAir терминалот ќе може да воспоставува ласерски врски помеѓу авион и сателит во геостатска орбита на 36.000 км над Земјата, со единствена технологија, вклучувајќи високо стабилен и прецизен оптички мехатронски систем. Неговиот технолошки демонстратор го отвора патот кон идниот производ UltraAir, каде што брзината на пренос на податоци може да достигне неколку гигабити во секунда, истовремено обезбедувајќи анти-мешање и помала можност за мешање. На овој начин, UltraAir ќе им овозможи на патниците на авиокомпаниите да воспостават брзи врски со податоци благодарение на соelвездијата на Airbus, SpaceDataHighway, како и поврзување на воени авиони и UAV (беспилотни летала) во воен облак. Сателитите SpaceDataHighway (Edrs) ги пренесуваат податоците собрани од сателитите за набудување од нивната локација во геостационарна орбита до Земјата во блиско реално време, процес што вообичаено трае неколку часа.

Водејќи го овој проект, Airbus се осврнува на својата единствена експертиза во ласерските сателитски комуникации развиена со програмата SpaceDataHighway. Willе го координира развојот на терминалот, тестирањето на земјата и воздухот. Како клучен партнер на проектот, TNO го демонстрира своето искуство во високо-прецизна опто-мехатроника поддржана од холандската високотехнолошка и вселенска индустрија. Airbus Defence and Space во Холандија ќе бидат одговорни за индустриското производство на терминалите. Подружницата на Ербас, Тесат, ќе учествува во сите активности за тестирање, искористувајќи ја својата техничка експертиза во ласерските комуникациски системи.

Првите тестови ќе бидат направени на крајот на 2021 година под лабораториски услови во Тесат. Во втората фаза, тестовите за теренот ќе започнат во Тенерифе (Шпанија) на почетокот на 2022 година, каде што ќе се воспостави врска помеѓу демонстраторот UltraAir и ласерскиот терминал инсталиран на сателитот Алфасат со помош на ЕСА оптичката земја. Во последната фаза на валидација, UltraAir демоснтраторот ќе биде интегриран во авион за тестирање на летот до средината на 2022 година.

Како што се зголемува побарувачката за сателитски услуги, така се намалува и интересот за традиционалните опсези на радиофреквенции на сатком. Ласерските врски исто така имаат предност да избегнуваат пречки и откривање бидејќи ласерската комуникација е исклучително тешка за прекинување поради многу потесниот зрак во споредба со веќе преполните радиофреквенции. Затоа, ласерските терминали можат да бидат полесни, да трошат помалку енергија и да обезбедат подобра безбедност од радиото.

Истакнувајќи ги придобивките од оваа технологија во обезбедувањето мулти-доменска соработка за клиентите во владата и одбраната, програмата е важна пресвртница во стратегијата на Airbus за понатамошно унапредување на ласерските комуникации.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments