AirPods 3 ќе користи сличен систем како AirPods Pro

AirPods 3 се очекува да користи слична технологија како AirPods Pro

AirPods од третата генерација на Apple ќе усвојат компактен систем во пакет (SiP) решение слично на AirPods Pro, според најновата истражувачка белешка од аналитичарот TF International Securities Ming-Chi Kuo, добиена од MacRumors.

Apple се очекува да лансира ново ниво на AirPods‌ со дизајн на фактор на форма сличен на AirPods Pro во првата половина на 2021 година, а најновата нота на „Куо“ го подобрува неговото претходно предвидување со истакнување на потребата технологијата SIP да ги интегрира аудио одликите на ушите во помала обвивка. Воведен во 2019 година, AirPods Pro има различен дизајн во уво на AirPods, со пократки стебла под увото.

Врз основа на AirPods 3 кои пристигнуваат во првата половина на следната година, Куо верува дека досегашната генерација AirPods Pro добавувачи треба да гледаат дека испораките на компонентите растат околу 50% до 100 проценти од една година во текот на годината. Постојните втора генерација AirPods се очекува да бидат прекинати при лансирањето на новите модели.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments