AirPods со нова технологија за подобро аудио

AirPods ќе користат технологија за спроведување на воздухот и коските

Apple троши многу за истражување и развој и за да ја заштити технологијата, компанијата поднесува плетеница на патенти.

Покрај тоа што не е секогаш сигурно дека технологијата истакната во заштитените документи некогаш ќе забележи дневна светлина, добро е да се обезбеди идеја за иднината во секој случај.

Според новиот патент на Apple, Apple се обидува да вклучи технологија за спроведување на коските во AirPods за подобар квалитет на звукот.

Претходно слушнавме дека Apple планира да лансира слушалки со нови функции.

Патентот му беше доделен на Apple од страна на USPTO што покажува како компанијата може да го подобри квалитетот на звукот и потопувањето. Технологијата се врти околу концептот на спроведување на коските и како Apple ќе го спроведе.

Apple можеби бара да го користи стандардниот и двата механизми на спроводливост за пренесување на аудио. Фреквенциите со низок и среден опсег ќе бидат обработени со употреба на компресори за намален динамичен опсег.

Компресираните сигнали ќе се испорачуваат преку компонента и се пренесуваат преку спроводливоста на коските. Фреквенциите со голем дострел, од друга страна, ќе бидат доставени преку спроведување на воздухот.

Бидејќи во овој момент е само патент, не сме сигурни дали Apple навистина работи на производ со слична технологија. Што мислите за новата технологија за спроведување на коските?

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments