Ајфоните добиваат телефонски фотоапарати за перископ во 2022 година

Ајфоните добиваат телефонски фотоапарати за перископ во 2022 година

Аналитичарот Минг-чи Куо предвидува дека „Епл“ ќе инсталира перископ телефото камери во својот „Ајфон“ за 2022 година за подобро оптичко зумирање.

 iPhone ќе добие телескоп-камери за перископза 2022 година.Во овој контекст се споменува јужнокорејската компанија која е веќе одговорна за автофокусните мотори вградени во годинешните модели на iPhone,а исто така ќе биде одговорна и за половина од испорачаната оптика за перископ.

Камерите за перископ на идните iPhone-и ќе понудат квалитетно оптичко зумирање и сигурно ќе овозможат зумирање најмалку 5x ако не и повеќе.

За споредба, најновиот модел на HuaweiP40  и Pro Plus има 10x леќа за перископ. Најновиот модел на Samsung, Galaxy S20 Ultra има и леќа за перископ .Во принцип, во областа на технологиите на леќата за перископ во моментов доминираат кинеските производители, особено Huawei и Oppo.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments