Amazon е полн со лажни прегледи

Amazon е полн со лажни прегледи

Уште од раните денови на Amazon, корисниците ја потврдувале автентичноста на продуктите преку прегледите и коментарите оставени од корисниците кој веќе го купиле производот. Некои производи имаат и илјадници прегледи и коментари. Но на многу од нив не може да им се верува.

Amazon подготвува моќена алатка и вешти истражувачи кој ќе анализираат повеќе од 10 милиони прегледи неделно, со цел да ги откријат лажните коментари поставени од страна но сопствениците на продуктите. Но за жал лажните прегледите стануваат се потешки за забележување,

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments