Amazon ја претвора Audible во вистинска апликација за објавување, но треба да помине долг пат.

Додава 100.000 подкасти во неговиот каталог.

Audible се претвора во повеќе апликации за подкаст. Компанијата денес објави дека неговиот каталог сега содржи 100.000 бесплатни подкасти кои се веќе достапни на други платформи за стриминг, вклучувајќи ги Pod Save America, This American Life и Conan O’Brien Needs a Friend. Претставите сега се достапни преку апликацијата и наскоро ќе се појават на целната страница за објавување на објавите на Audible. На слушателите нема да им треба претплата за пристап до овие емисии. Овој потег го подготвува Audible да се натпреварува сериозно против Spotify и Apple Podcasts, двете најголеми имиња во просторот, како и други, помали конкуренти.

Audible, кој е во сопственост на Amazon, во август лансираше нов план за претплата, наречен Audible Plus, што им овозможува на слушателите пристап до оригиналната аудио содржина на Audible по поевтина месечна цена. Фаќањето е што тие не добиваат кредити за да преземаат аудио-книги што веќе не се бесплатни во каталогот на Audible. Со овие дополнителни, слободно достапни емисии, Audible ги зголемува своите понуди за објави и ги прави своите апликации место каде што слушателите можат да ги исполнуваат сите свои потреби за подкасти, освен ексклузивните емисии на другите услуги.

Сепак, на Audible му претстои долг пат за да ги достигне скалите на Spotify и Apple Podcasts. Spotify вели дека има најмалку еден милион подкасти на располагање на слушателите, а Apple вели дека има 1,5 милиони. Иако оригиналните содржини на Аудибл бројат околу 11.000, сепак е значително заостанато по количината на содржина што ја нуди. Ова е почеток, но, се претпоставува дека компанијата ќе продолжи да го расте она што можат да им пристапат на слушателите додека продолжува патувањето до доминацијата на аудио содржините.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments