„Amazon Music“ додава тривијални работи зад сцената за песни со нови карактеристики на Х-зраци.

Следете слична функционалност за Prime Video.

Amazon додава нови карактеристики на Х-зраци на својата услуга за стриминг на музика, кои ви овозможуваат да видите дополнителни тривијали за музиката што ја слушате. Функцијата е достапна на глобално ниво преку „десетици милиони“ песни, а Amazon вели дека има дополнителни „забавни факти“ достапни за популарните песни во САД и Велика Британија.

Х-зракот не е целосно нова опција за Amazon. Веќе е достапна на услугата стриминг Prime Video на компанијата каде што се прикажуваат информации како актери во моменталната сцена, а претходно можеше да прикажува текстови во реално време за песни во Amazon Music. Она што е ново се дополнителните парчиња тривијални карактеристики што сега ги покажува за патеките. Овие се движат од интересни детали за бекстејтот на уметникот до повеќе перформантни информации за тоа кога е објавена песна и за кое место се најде на топ-листите на Билборд.

За пристап до тривијалите на компатибилни песни, можете да поминете нагоре на иконата „Х-зраци“. Оттаму, можете да поминете низ секој факт или да допрете на делот „Кредити“ на дното на екранот за да ги видите целосните кредити на песната.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments