Амазон наводно во разговори за купување на 9,9% удел во трговијата на мало во Индија

Амазон наводно во разговори за купување на 9,9% удел во трговијата на мало во Индија

Амазон може да му се придружи на своите глобални ривали Google и Фејсбук во поддршка на еден од вложувањата на индискиот милијардер. Американскиот гигант за е-трговија е во прелиминарни разговори за да се здобијат со 9,9% удел во Reliance Retail, објави локалниот телевизиски канал.

Амазон исто така одби да коментира. И Amazon и Reliance Retail според извештаите на локалните медиуми исто така биле затворени во битка за да се здобијат со мнозински удел во Иднината за малопродажба а вториот по големина ланец на мало во Индија.Минатата година Амазон инвестираше повеќе од 100 милиони американски долари за да се здобијат со 49% удел во идни купони , групен ентитет во сопственост на Future Retail.

Двете компании потпишаа „долгорочен деловен договор“, како дел од кој „Идната малопродажба“ продава некои производи преку Интернет преку пазарот на Амазон Индија.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments