AMD RX 6600 серијата може да дојде со 8 GB VRAM!

Серијата RX 6600 на AMD може да доаѓа со 8 GB VRAM, за разлика од претходно споменатите 6 GB или 12 GB VRAM.

AMD неодамна ја објави графичката картичка RX 6700 XT за пазарот на работната површина во март. Ова значи дека се следниве сериите RX 6700 и RX 6600 и овие модели треба да бидат објавени наскоро. Во тоа време, веб-страницата на Евроазиската економска комисија поддржува голем број модели ASRock RX 6600 XT и RX 6600. Резултирачките модели се поднесуваат за регистрација, а карактеристиките на моделите се разликуваат од оние што беа претходно познати.

Како и NVIDIA, се чини дека AMD ги ажурира спецификациите на претстојната серија RX 6600 со замена на меморискиот систем на основниот графички процесор Navi. Во претходното истекување на ЕЕЗ, се виде дека и сериите RX 6700 и сериите 6600 ќе содржат 12 GB или 6 GB VRAM на ширина од 192-битна шина. Спротивно на тоа, денешното протекување покажува дека AMD го смени мислењето кога станува збор за распоредот на меморијата на серијата 6600 и сега ќе ги објави и RX 6600 XT и RX 6600 со 8 GB VRAM. Исто така, наведените модели ќе имаат 128-битен мемориски интерфејс за разлика од 192-битниот.

AMD верува дека капацитетот на меморија од 8 GB и ширина на ширина на опсег од 244 GB / s обезбедени од широк автобус од 128 бита се доволни за нивото на перформанси што ќе ја понуди серијата RX 6600. Затоа, графичките процесори на Radeon RX 6600 можат да имаат 64 MB MB Infinity Cache. Забележително е и тоа што кај моделите што се појавуваат, покрај сериите 6600, има RX 6900 XT и 6700 XT.

Конечно, треба да се напомене дека сè уште не е јасно кога серијата RX 6600 на AMD ќе биде достапна за корисниците. Сепак, најновите протекувања исто така покажуваат дека овој датум не е далеку.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments