AMD нечујно работи на Ryzen 4500 и Ryzen 4100!

Резултирачките три нови процесори од серијата Ryzen 4000 може да бидат објавени со архитектурата Zen 2.

Процесорите Ryzen 5000 Vermeer базирани на Zen 3 на AMD се моментално во продажба и се многу барани. Сепак, новиот список на USB-IF откриен од Komachi_Ensaka откри три нови Zen 2 процесори кои допрва треба да бидат претставени.

А1 ревизијата Athlon Gold 4100GE, Ryzen 5 4500 и Ryzen 3 4100 процесори се појавуваат на списокот. Не знаеме со сигурност дали овие чипови користат јадра Zen 2. Сепак, сите процесори засновани на архитектурата Zen 3 се нарекуваат Ryzen 5000. Затоа, овие чипови најверојатно се базираат на микроархитектурата Zen 2.

Судејќи според именувањето, овие AMD процесори може да бидат освежување на некои процесори во серијата Ryzen 3000. Од друга страна, да не ја заборавиме можноста за користење само OEM компјутери.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments