Android 11 нема да работи на послаби телефони

Google ќе ги спречи телефоните со 2GB RAM да користат целосен Android 11

Сите идни уреди, кои планираат да го користат Android 11 ќе мораат да имаат повеќе од 2GB RAM, а оние со 2GB или помалку ќе мораат да бидат објавени како Android Go уреди.

Покрај тоа, телефоните со 512MB RAM повеќе нема да бидат во план на нив да се прелоадира GSM, што значи дека стигнале до крајот на поддршката.

Google веќе го овозможи бета тестирањето на Android 11, a сега протечената копија за Device Configuration Guide открива интересен детал.

Се очекува дека наведените измени ќе почнат ефективно да се применуваат од четвртиот квартал 2020. година, кога Android 11 ќе биде веќе јавно достапен и ажурирањата ќе почнат да пристигнуваат од производители.

Телефоните кои се објавени пред новата Android верзија се исклучени од споменатото правило – доколку добиваат ажурирања ќе имаат поддршка за целосниот Android.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments