Апликацијата за ЕКГ на Apple Watch беше одобрена од докторите во Јапонија

Апликацијата за ЕКГ на Apple Watch беше одобрена од докторите во Јапонија

ЕКГ апликацијата на Apple што може да испраќа нотификации за нерегуларно работење на срцето, беше одобрена со сертификат од медицинскиот персонал на Јапонија. Новиот апдејт со ЕКГ апликација можеме да го очекуваме наскоро на Apple Watch 4 и 5.

Одобрението беше потврдено од страна на Јапонската Асоцијација за Напредна Медицинска Технологија во Петокот и изјави дека е спремна за употреба. Како резултат на оваа вест, департманот по кардиологија во Oшаномизу веќе започна да ги адаптира пациентите да носат Apple смарт-часовници за да спречат срцеви удари. Apple Watch 4 и 5 ќе можат да прават ЕКГ за 30 секунди само со снимање на вашиот прст.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments