Апликацијата за камери Pixel 5 на Google доаѓа кај постарите Pixel телефони.

Нови одлики и освежување на корисничкиот интерфејс.

Google започна да ја исфрла верзијата 8.1 од својата апликација Google Camera на телефоните Pixel, што значи дека сопствениците на постари уреди ќе добијат дел од функционалноста од новиот Pixel 5. Верзијата 8.0 на апликацијата претходно беше достапна само на Pixel 5, но 9to5Google известува дека 8.1 треба да работи на телефони стари како Pixel 2 и 2 XL. Ажурирањето прв го забележа Келвин Пералта на Твитер.

Апликацијата не е тотален ремонт, но некои од функциите се редизајнирани или реконструирани. Новите додатоци вклучуваат кратенки за зумирање заедно со „Аудио зум“ за намалување на бучавата во позадина. Тука е и новата функција за снимање видео Cinematic Pan од Pixel 5 што помага при мазни снимки на панирање, иако се чини дека ова се додава само на Pixel 4 и 4 XL, според извештаите на читателот 9to5Google.

Ажурирањето е сè уште во тек на употреба, па можеби ќе треба да почекате некое време за да пристигне на вашиот сопствен уред.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments