iPhone 15 може да дојде со систем за телефото леќи со перископ!

Според најновиот извештај на аналитичарот на Apple, Минг-Чи Куо, серијата IPhone 15, која се очекува да биде претставена во 2023 година, може да биде со систем за телефото леќи со перископ.

Додека корисниците со нетрпение ја очекуваат серијата iPhone 13, некои важни информации за новите модели на iPhone кои ќе бидат претставени во наредниот период и понатаму се споделуваат со корисниците. Ако се сеќавате, неодамна изјавивме дека засекот на екранот може да се отстрани со моделите iPhone 14 Pro и 14 Pro Max. Со овие модели на серија, денес е изнесено важно тврдење за серијалот iPhone 15 што ќе го објави Apple во 2023 година, за кој се тврди дека треба да се донесе радикална одлука за дизајнот на екранот. Минг-Чи Куо, познат по своите точни протекувања на производите на Apple, изјави дека 2023 модели на IPhone може да доаѓаат со систем на телефото леќи со перископ.

Куо, кој претходно изјави дека Apple ќе вклучи перископни леќи во моделите на „Ајфон“ од 2022 година, во денешниот извештај наведува дека овој систем ќе биде претставен со моделите на IPhone што ќе бидат лансирани најрано во 2023 година. Како што знаете, моделите на iPhone во моментов на продажба нудат 12x дигитален зум, како и 2,5x оптички зум можности. Технолошкиот гигант, кој заостанува со еден клик зад своите конкуренти, особено во зумирањето, планира да се натпреварува со водечките телефони со Android во 2023 година со своите можности за зумирање.

Покрај сите овие, Куо накратко се осврнува и на иновациите во камерата на моделите iPhone 14 кои ќе бидат претставени во 2022 година, а во овој дел во овие модели ќе биде вклучен и леќа со 7 компоненти. Покрај тоа, познатиот аналитичар истакнува дека Apple работи на нов дизајн на монолитен објектив за предната камера на овие модели, кој ќе биде претставен во 2022 година.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments