Apple дава бесплатни тримесечни пробни текови на „Arcade“ со нови набавки на уреди.

Вклучено со iPhone, iPad, iPod touch, Mac и Apple TV.

Секој што ќе купи нов iPhone, iPad, Mac, iPod touch или Apple TV по 22-ри октомври, добива бесплатна тримесечна проба на Apple Arcade, објави Apple. Услугата за претплата на игри на Apple вообичаено чини 4,99 УСД месечно и ви овозможува пристап до над 100 игри за преземање без реклами или купувања во игра.

Apple долго време користеше долги бесплатни пробни периоди за рекламирање на своите услуги за претплата. Кога лани го пушти во продажба Apple TV Plus, им овозможи на клиентите цела година од услугата бесплатно со купување на подобар уред, а неодамна ги продолжи овие испитувања до три месеци. Три месеци е исто така стандарден пробен период за Apple Music. Досега, сепак, Apple понуди само едномесечен бесплатен пробен период на Apple Arcade со нови регистрации.

Едногодишното испитување на компанијата „Apple TV Plus“ продолжува и оваа година, вели „Apple“, иако „9to5Mac“ забележува дека не можете повторно да го тврдите судењето „Apple TV Plus“, ако веќе го тврдевте минатата година. И за двата испита мора да се пријави во рок од три месеци по активирањето на подобниот уред, а само една проба на Apple Arcade може да се бара по група за споделување семејства. Сепак, секоја семејна група ви овозможува да споделите судење со до пет лица. Во двата случаи, претплатата од 4,99 УСД месечно овозможува автоматски на крајот на пробниот период.

Подоцна оваа година Apple ќе започне да нуди нов пакет претплатнички услуги наречен Apple One. Ова ќе вклучува претплати на Apple Music, Apple TV Plus, Apple Arcade, Apple News Plus и простор за складирање iCloud во пакети кои се движат од 14,95 до 29,95 долари месечно.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments