Apple e 1 процент оддалечен од 2 трилиони долари

Акциите на Apple се оддалечени само 1 процент од 2 трилиони

Акциите на Apple започнаа да личат на поговорниот северен пол на пазарот на капитал, непрестајно патувајќи сè повеќе и повеќе кон стратосферата.

Како илустрација, откако на 23 март достигнаа годишно ниво од 224,37 долари, акциите на иконскиот производител на iPhone се собраа за импресивни 104 проценти, засновано на почетната цена во средата од 457,72 долари.

Овој епски митинг е наскоро ке се манифестира во друга пресвртница за Apple.

Од 13:13 часот вчера, берзата се тргуваше со 463,13 долари од акција. Ова значи дека акциите на Apple се оддалечени само 1 процент од 2 трилиони долари.

Apple додаде третина од трилион долари во капа на пазарот само во последните неколку дена. Како резултат на тоа, акциите сега имаат тежина од 7 проценти во индексот S&P 500.

Доказите за поголем проток на производите на Apple можат да се извлечат од најновата квартална заработка на компанијата.

На крајот на јули, Apple откри дека нејзините приходи за Q3 2020 забележале годишен пораст од 11 проценти, што одговара на топ-метрика од 59,69 милијарди долари.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments