Функцијата за откривање на уреди на Apple сега може да открива уреди и кога се исклучени!

Апликацијата Find на Apple ќе може да открие дури и исклучени уреди со iOS 15.

Како што е познато, брифингот на Apple за WWDC 2021 е завршен. Компанијата нуди голем број карактеристики на корисниците како дел од настанот. Меѓу новите карактеристики што ги донесе Apple се иновациите направени за одликата „Пронајди“. Компанијата, исто така, создаде посебен наслов за „Најди го мојот уред“ во својот пост на блогот, каде што ги наведува своите иновации.

Според информациите објавени од Apple, корисниците сега ќе можат да ја научат локацијата во живо на членовите на семејството или пријателите со постојано ажурирање на потокот. Покрај тоа, iOS 15 го олеснува наоѓањето на изгубен iPhone или iPad. Дури и ако одликата е избришана на кој било уред, сè додека активирањето на заклучувањето за активирање е активно, може да се пристапи до информациите на уредот. Во исто време, се испраќа известување до другата страна во кое се наведува дека уредот сè уште може да се следи од вистинскиот сопственик.

Една од новитетите донесени од компанијата е дека оваа опција сега може да најде дури и затворени уреди. Apple го објаснува ова како можност да го најде уредот дури и ако батеријата се потроши или во случај на каква било кражба. Сепак, вреди да се спомене дека сегашното објаснување не е доволно за тоа како ќе функционира оваа одлика.

Меѓу новите додадени функции, се издвојува поддршката за апликација Find за AirPods. На овој начин, корисниците сега ќе можат да ја научат приближната локација на изгубените уреди AirPods Pro или AirPods Max со помош на нова поддршка. Освен тоа, корисниците сега можат да го додадат додатокот за пронаоѓање на екранот. Така, тие можат лесно да ги следат своите пријатели или лични предмети што сакаат да ги следат од почетниот екран на уредот што го користат.

Конечно, друга иновација што треба да ја споменеме е за уредите AirTag. Сега, кога уредите AirTag ненамерно ги напуштаат iPhone-ите на корисниците, iPhone-ките ги предупредуваат корисниците со известувања. Покрај тоа, локацијата во живо на уредот AirTag може да се научи со користење на функцијата Find My. Сè што треба да сторат корисниците за да ја користат оваа одлика е да ги овозможат овие предупредувања.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments