Apple ги поканува програмерите на настани преку интернет со теми како „креирање на виџети“!

Технолошкиот гигант Apple ги покани развивачите на настани преку интернет на „Креирање виџети“, „Креирање клипови за апликации“ и „Носење апликации за iPad на Mac“. Програмерите ќе можат да поставуваат прашања до вработените во Apple на настаните што ќе се одржат во февруари.

Технолошкиот гигант „Епл“ со седиште во Купертино го објави ажурирањето iOS 14, кое вклучува многу нови функции како „Додатоци за апликации“ и „Клипови“, во изминатите месеци. Во овој момент, апликациите од прва страна како Фитнес и Време ги добиваат своите додатоци на денот на ажурирањето, додека апликациите од трети страни воопшто не се поддржани.

Apple ќе го реализира и ова, поканувајќи ги развивачите на „iOS“ на приватна сесија за обука преку интернет, следниот февруари, за да создадат графички контроли. Наведено е дека поканите се однесуваат и на одредени функции на iOS, iPadOS и macOS како што се „Донесете ја вашата апликација за iPad на Mac“ и „Клипови за апликации“.

iOS 14

Како дел од онлајн обуките на Apple, сесијата за создавање „Креирање одлични искуства со виџети“ ќе се одржи на 1 февруари 2021 година. Во понеделник, 15 февруари, ќе се одржи посебен настан со наслов „Донеси ја својата апликација за iPad на Mac“, за време на кој Apple ќе ги охрабри програмерите да ги мигрираат своите апликации во Mac користејќи ја технологијата Catalyst.

Третата сесија, „Создавање одлични искуства за клип на апликации“ ќе се фокусира на одликата „Клипови за апликации“ воведена во iOS 14, овозможувајќи им на корисниците преглед на апликација. Со оваа одлика, корисниците можат брзо да пристапат до важни функции, како што се функциите за плаќање, без да мораат да преземаат која било апликација во целосна големина.

Програмерите поканети на овие сесии што ќе се одржат следниот месец ќе можат да поставуваат прашања до вработените во компанијата, исто како и онлајн настаните на Apple за WWDC минатата година. Apple, кој од време на време организира вакви настани за специјални сесии, минатата година беше домаќин на настан кој се фокусираше на одликите за пристапност.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments