Apple ги претстави своите нови кампањи со инспиративни видеа

Apple ги претстави своите нови кампањи со инспиративни видеа

Оваа недела Apple, претстави две кампањи наречени „Everyone Can Create“ и „Everyone Can Code“.Apple сподели импресивни видеа на каналаот на YouTube Бразил, во кои ги објави своите производи со кампањи.

Неделава Apple, сподели на каналаот на YouTube Бразил две кампањи наречени Everyone Can Create“ и „Everyone Can Code“, Apple со овие кампањи ги поддржува иницијативите за креативност. 

Во првото видео Apple нагласува за важноста на производство и развој на студентите, во продолжение на видеата кампањата нуди решенија во стилот на Apple. Нудејќи интерактивен туторијал преку апликацијата Swift Playground во продавницата на Apple, се чини дека Apple пронајде забавен начин за кодирање.

Интервју со учениците:

Да ве потсетиме дека оваа кампања може да им помогне и на професорите да направата часовите да им бидат поинтересни. Можеме да кажеме дека интерактивното образование, кое лесно може да се комбинира со часови, е пријателски за наставниците.

Apple под кампањата „Everyone Can Create“ внесе многу информации во платформата Apple Books, со тоа нагласува дека тие кои сакаат да дизајнираат не треба да имаат граници. Освен кодирање, е-книгите беа додадени како упатство за оние кои сакаат да создадат други содржини како што се фотографии, музика и видеа.

Apple покажа дека сака да достигне сериозна публика со обуките што ги подготви, со бројот на земји каде обуката важи. Апликациите во моментов се користат во различни делови на светот, како САД, Велика Британија, Јапонија и Мексико. Се разбира, во овој случај, треба да имате iPad за да произведете нешто, бидејќи само iPad ја поддржува претставената апликација Swift Playground.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments