Apple го ажурира HomePod со домофон и други нови функции.

Повеќе нови трикови, вклучително и аудио за домашно кино, ќе пристигнат до крајот на 2020 година.

Паметниот звучник на Apple HomePod добива некои нови можности благодарение на софтверското ажурирање што е достапно денес како дел од iOS 14.1. Овие беа објавени за време на настанот на компанијата претходно овој месец, а некои од функциите – особено функцијата домофон – одат далеку во помагањето на HomePod да се израмни со звучниците на Amazon Echo и Google / Nest.

Intercom ви овозможува да снимите порака на еден HomePod и да ја испратите на друг (или на неколку други) во вашата куќа. Ова е нешто што веќе можете да го направите со Echo, но подоцна оваа година, Apple го надминува она што можат да го направат оние други паметни звучници со проширување на домофонот за да ги вклучите вашите iPhone, iPad, AirPods, Apple Watch и CarPlay. Така, ќе можете да снимите порака од скоро насекаде и да ја пренесете на луѓето со кои живеете. Но, повторно, тој дел нема да дојде подоцна; засега, тоа е само интерфон за HomePod-to-HomePod.

Денешното ажурирање вклучува повеќе од домофон. Ако побарате од Siri сообраќајни услови или блиски точки на интерес, сега ќе видите Предлог за Siri кога ќе влезете во автомобилот и ќе ја отворите мапата, со што тие информации ќе станат полесно достапни преку CarPlay. Сега можете да поставите повеќе именувани тајмери ​​и да ги запрете од друг HomePod во друга просторија. И поддршката за повеќе корисници на HomePod сега работи за Podcasts, така што препознавањето глас ќе се погрижи да се игра вистинската епизода кога некој ќе каже „Hey Siri, continue my podcast“. И за крај, можете да му кажете на Siri на HomePod да пребарува нешто во мрежата и да ги препрати тие резултати на вашиот iPhone.

Повеќе функции на HomePod ќе пристигнат пред крајот на 2020 година. Во прилог на проширената функционалност на домофон, ќе можете да побарате ваше лично ажурирање, а Siri ќе ги пренесува вестите, времето, состаноците со вашите календари итн. Тоа е друга работа што ќе му помогне на HomePod да остане на исто ниво со другите паметни звучници. И, ќе можете да го користите HomePod со целосна големина – не за жал, за жал – како звучник за домашно кино за Apple TV 4K со поддршка за аудио 5.1, 7.1 и Dolby Atmos.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments