Apple го отфрла AMD Radeon

Apple го отфрла AMD Radeon развива свое Metal GPU семејство

Како следен голем чекор, во процесот на своето осамостојување и намалување на зависноста од другите производители, Apple планира да го отфрли AMD како свој снабдувач на графички карти во блиска иднина.

Компанијата неодамна го отфрли Intel и x86 архитектурата во корист на своите процесори засновани на ARM, а името е позајмено од Metal графичкиот API на Apple.

Чипсетите, кои ги покренуваат клиентските Mac и идните iMac и MacBook компјутери, би можеле да имаат iGPU заснован на Metal графичката архитекртура.Поголемите платформи како што се MacBook Pro, iMac Pro и Mac Pro би можеле да ги користат графичките карти на Apple.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments