CNBC го потврдува партнерството на Apple и Kia Motors [Пристигнаа и некои клучни информации]

CNBC даде изјави за автомобилскиот проект на Apple. Во дадените изјави беа потврдени наводите изнесени вчера и најавувајќи го договорот меѓу Киа Моторс и Apple. Но, Apple нема да биде задоволен само со тоа. Наводно, компанијата бара нови партнери.

Во една вест што ја споделивме вчера со вас, споменавме дека технолошкиот гигант Apple со седиште во САД постигнал прелиминарен договор со Киа моторс за автомобилскиот проект, кој е број еден на агендата во последно време, и дека потписите може да се потпишат на 17 февруари. CNBC, еден од одамна воспоставените извори на вести, даде свои изјави за оваа тема. Во дадените изјави беше потврден договорот на Киа Моторс со Apple.

Според информациите на CNBC, веќе не е тајна дека е постигнат договор меѓу Apple и Kia Motors. Apple ќе и овозможи на Kia Motors да произведува автомобили за себе, со инвестиција од 3,6 милијарди долари. Сепак, зделката не би била ограничена на ова. Според CNBC, партнер број еден на Apple во авто-проектот ќе биде Kia Motors. Сепак, технолошкиот гигант разговара со други претставници на автомобилската индустрија и бара нови партнери.

Вестите на CNBC содржат интересен детал. Досега изнесените тврдења во врска со автомобилскиот проект на Apple покажаа дека ова возило ќе има системи за автономно возење, како и структурата на неговиот електромотор. CNBC го поддржува ова тврдење, велејќи дека возилото ќе биде целосно автономно и нема да има потреба од возач, ниту пак ќе се произведува за возачи. Според CNBC, ова не е наменето за потрошувачите како нас што ги пуштија првите автомобили на Apple; Тоа е затоа што се развива за компании за испорака и транспорт.

Всушност, акцентот на CNBC на целосно автономен, особено, е многу впечатлив. Бидејќи денес, нема автомобил кој е целосно автономен. Дури и Tesla, кој е најдобар на ова поле, не можеше да го достигне посакуваното ниво кај автономните возила. Следствено, фактот дека Apple ќе може да излезе со ваков напреден автомобил за неколку години ќе биде голема револуција за автомобилската индустрија.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments