Аналитичар на Apple: iPhone 13 ќе има многу подобрена ултра широка камера!

Минг-Чи Куо даде важни изјави за претстојниот iPhone 13. Изразувајќи дека Apple е многу задоволен од компанијата наречена Sunny Optical, која ги произведува леќите што се користат во iPad Pro, Куо наведува дека P7 леќите што ќе се користат во iPhone 13 може да ги произведува оваа компанија.

Споделувајќи информации за претстојните модели на iPhone како искусен аналитичар на Apple, Минг-Чи Куо даде изјави за семејството iPhone 13. Потсетувајќи на претходните тврдења дека iPhone 13 ќе има понапредна ултра-широко аголна камера, Куо наведува дека можноста за оваа ситуација е зголемена со новите случувања.

Според изјавите на Ming-Chi Kuo, Sunny Optical, кој ги произведува леќите што се користат во iPad Pro, успеа да му угоди на Apple. Кинеската компанија, која успешно го спроведува процесот на набавка, во следните неколку месеци удобно ќе исполни 15 проценти од сите барања на леќите на Apple за iPad Pro. Ова е индикација дека Apple ќе продолжи да ја проценува Sunny Optical.

iPhone 13

Според Куо, Apple ќе продолжи да работи со Sunny Optical за семејството iPhone 13. Всушност, кинеската компанија ќе биде еден од најголемите снабдувачи на iPhone 13. Наведувајќи дека Sunny Optical научил многу од леќите iPad Pro, Куо наведува дека 7P леќи дизајнирани за iPhone 13 и кои нудат многу подобри перформанси од кога било порано може да бидат произведени од оваа компанија.

Во претходните изјави, Куо рече дека двата врвни модели во семејството iPhone 13 ќе имаат ултра-широк агол камера со отвор f / 1.8. Истакнувајќи ги истите работи во своите изјави денес, Куо вели дека фокусната должина од 13 милиметри на сегашните модели, исто така, ќе се промени со iPhone 13, наместо да користи променливи технологии за автоматско фокусирање.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments