Apple ја проширува својата трета програма за поправка на iPhone во Европа и Канада

Apple ја проширува својата трета програма за поправка на iPhone во Европа и Канада

Од компанијата велат дека се регистрирани 140 независни компании во првата година.

„Епл“ објави дека нејзината независна трета страна за поправка на iPhone се проширува во Канада и Европа. Во изјавата  се вели дека „водечката програма во индустријата“, која им овозможува на деловните поправки да користат делови и алатки заверени од Apple, имало голем успех. Како резултат на тоа, трговците северно од границата и преку езерцето сега можат да се регистрираат со надеж дека ќе ги поминат очигледно строгите барања на Apple.Програмата беше започната, барем делумно, откако компанијата беше критикувана за блокирање на трети страни да вршат основни поправки на уреди. Употребата на специфични делови на Apple – вклучително и сензори на допир,заменување на дисплеј и монтажна батерија – го отежнува користењето на алтернатива. Се подразбираше дека компанијата не само што работеше на други бизниси, туку со клиенти што молзеа кои мораа да платат над шансите за основни поправки.Минатото лето, „Епл“ рече дека ќе започне со „верификација“ на овие деловни активности за поправка и доколку поминат собере, дозволувајќи им да користат официјални алатки и резервни „Епл“. Програмата беше ограничена на САД, но денес „Епл“ соопшти дека се регистрирале повеќе од 140 компании, а над 700 локации за поправка сега се во функција. „Епл“ додаде дека овие бизниси можат да имаат пристап до „бесплатна обука“, како и на истите делови, алатки, прирачници и опрема за дијагностицирање, понудени од давателите на овластени услуги „Епл“ и тимовите на „Епл магазин“.

Било кој бизнис што сака да се пријави, може да го стори тоа на посветената страница за независни услуги на поравки на Apple и ќе биде интересно да се види како е нивното искуство од програмата. Производителот на iPhone рече дека сега има повеќе од 5.000 одобрени сервисни центри ширум светот кои се способни да направат основни поправки. Ова вклучува голема поврзаност на компанијата со Best Buy која може да смета на повеќе од 7.000 вработени обучени од Apple на своите книги. 

Постои долгогодишна напнатост помеѓу заложбите на Apple за растечко усвојување на iPhone – и обезбедување на безбедноста на својата деловна активност со редовни надградби – против нејзината заложба за животна средина. Јасно е дека во пресрет на „батеријата“ и понудата на компанијата за намалена поправка на батерии, обележана промена на морето за компанијата. Додека компанијата редовно гледаше два милиони луѓе да ја заменат својата батерија на iPhone, кога цената се намали на само 29 долари таа бројка достигна досегашните скоро 11милиони во 2018год.

Со отворање на бројот на локации за поправка и – се надевам – намалување на цената на овие поправки, iPhone телефони ќе можат да траат многу подолго. Ова може да не ја оштети крајната линија на Apple премногу деновиве, бидејќи компанијата има повеќе луѓе затворени во својот екосистем на кој може да продава претплати за музика, ТВ и вести. Или, барем, тоа може да биде размислување во Купертино. 

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments